Na Fejsu se pojavila lažna nagradna igra Emiratesa, ako ste nasjeli mogli biste biti u opasnosti

Na društvenim mrežama pojavila se “nagradna igra” Emiratesa u kojoj se poziva korisnike da sahreaju objavu i osvoje besplatne avionske karte. No, riječ je o lažnoj igri s kojom Emirates nema baš nikakve veze pa ako ste nasjeli na ovo, imamo lošu vijest – ništa od besplatnog putovanja.

“Emirates dijeli dvije karte povodom 33. godišnjice postojanja”, piše na linku koji korisnicima nudi mogućnost odgovaranja na tri pitanja te ih poziva da link zatim shareaju na svom Facebook profilu i osvoje besplatne avionske karte. Na nekim inačicama piše da je riječ o 34. godišnjici postojanja Emiratesa tako da je već to dovoljan znak da se radi o nečem sumnjivom.

Iz aviokompanije su javili da su obavješteni o prijevari koja kruži internetom te da se radi o klasičnom “phisingu” koji prevaranti koriste da bi dobili pristup osjetljivim podacima korisnika poput lozinki, podataka s kreditnih kartica i sličnog, piše The Asian Connections.

Ako ste nasjeli na ovu prijevaru, velika je mogućnost i da ste u opasnosti od krađe osobnih podataka pa bi bilo dobro da ažurirate svoje lozinke te pripazite na moguće sumnjive aktivnosti na vašim online računima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Content is protected !!