NAPOKON:Ovo je dokumentarac koji će promijeniti SVE: Otkriven pravi razlog za rušenje KULA BLIZNAKINJA

Novi dokumentarni film o ubijenom Osami bin Ladenu baca novu perspektivu na ovog napadača na Ameriku, koji se smatra „zaštitnim licem“ napada 11. septembra 2001. godine, a koji je SAD i cijeli svijet promjenio u toku noći.

Prema novom filmu „Put do 11. septembra“, Osama bin Laden bio je ogorčen na Ameriku jer je zbog njenog pritiska morao da napustiti Sudan 1996. godine, što je razdvojilo njegovu porodicu, a njega natjeralo na život u siromaštvu.

Živio je u Avganistanu sa drugom suprugom i najstarijim sinom, hranili su se ustajalim hlebom, a sve to je veoma teško palo njegovoj porodici koja ga je napustila da bi otišla u Saudijsku Arabiju, nadajući se boljem životu. Prva supruga ga je takođe napustila nešto prije kobnih terorističkih napada 11. septembra, u kojima su se osobe u službi Al Kaide sa avionima zaletjele u Svjetski trgovinski centar na Menhetnu u Njujorku, po jedan u svaki soliter u 17 minuta razlike, ubrzo nakon čega su se obe zgrade srušile. Treća letjlica je udarila u Pentagon, a četvrta se srušila u Pensilvaniji nakon što su putnici pružili otpor otmičarima, piše “Dejli mejl”.

U novom dokumentarcu se govori da je Osama bin Laden zapravo bio ogorčen na Ameriku i da je htio da se osveti. Film će biti objavljen ove nedjelje na kanalu „Histori“, kako najavljuje „Dejli mejl“.

Bivši vođa Al Kaide bio je „besan jer mu se život preokrenuo naglavačke kad je morao da napusti Sudan“.

„Jedina opcija bila mu je da se vrati u Avganistan i živi u siromaštvu i u svom bijesu je napisao deklaraciju od dvanaest stranica o ratu protiv Amerike“, tvrdi se u dokumentarcu.

To bi, ako je istina, značilo da su njegovi motivi bili uzrokovani ličnim razlozima i ljutnji koju je osjćao prema Americi.

Dokumentarac se sastoji od tri odvojena dijela, koja govore o pozadini događaja pre napada 11. septembra, zajedno traju oko pet sati i pokazuju događaje deset godina unazad. Prikazuje se i koliko puta su promašene šanse da se ubije Bin Ladena.

On je u Sudanu uživao visoki status, imao je sopstvenu kancelariju, grupu islamista koji su ga podržavali, zemlju i konje, pa je živio udobnim životom.

Nakon što je morao da ode iz Sudana, jedina opcija mu je bila Avganistan, jer nije mogao da ode u rodnu Saudijsku Arabiju, budući da je pre toga kritikovao njenu vlast. Jedan od novinara koji je tada razgovarao sa njim rekao je da se osetilo da je „krivio Ameriku ne samo zbog istorijskih razloga i manipulacija, nego i iz ličnih razloga“.

Njegov život se u potpunosti promjenio zbog američkog pritiska i morao je i da se vrati u Avganistan, u kojem veći dio teritorije jedva da je imao i struju.

Bin Laden je kroz cijeli život volio da ima porodicu blizu sebe, a sve zajedno se procjenjuje da je imao 20 djece i šest supruga. Njegov najstariji sin Abdalah bin Laden danas živi u Saudijskoj Arabiji.

Film pokazuje i detalje istrage koji su otkrili druge planirane napade sa još gorim posljedicama i da su događaji koji su doveli do napada 11. septembra „svoju priču“ započeli još deset godina unazad, najavljuje „Dejli mejl“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *